Pojkar 03
Pojkar 03 IFK Kristianstad
 
Göteborg cup segrare 2017
2017-09-20 11:05
Helgens cup i Göteborg blev en mycket bra cup för IFK Kristianstads P03. Vi ställde upp med tre lag och alla tre lagen gick genom gruppspelet utan förluster och blev gruppettor i sina grupper. På söndagen väntade slutspel där lag 3 började mot Önnered vann med 18-9,  sedan blev det nästa Önnered vinst 16-10,sedan i semi fick lag 3 möta lag 2 efter en jämn och svängig match stod lag 3 som segrare med 22-20, lag 2 tog sig till semifinalen genom att först vinna över Åhus 16-10 och därefter vinna över Sävehof med 18-14. Lag 1 tog sig till semifinalen först med seger mot Norrköping 20-14 och i kvarten mot Tyresö 13-12, lag 1 ställdes sedan mot Aranäs i semin och orkade inte riktigt utan förlorade med 20-15. Sedan blev det final i Önnereds hallen mellan Aranäs och Lag 3, som var en väldigt jämn final där IFK drog det längsta strået och vann med 21-20. Tack alla grabbar för era insatser.
Stora framgångar för pojkar 03 i Alingsås
2017-04-24 21:46

I helgen avgjordes potatiscupen i Alingsås. IFK var representerade med 3 lag i pojkar 03 klassen. Starka klubbar inom herrelit skulle även visa sig vara starka klubbar i 03 klassen. Lag som bland annat Aranäs, Önnered, RP Linköping, Anderstorp och Alingsås gav våra killar starkast möjliga motstånd som finns utanför Skåne i Sverige.

Våra 3 lag tog tag i taktpinnen direkt och vann alla 9 gruppspelsmatcherna på ett övertygande sätt. Det innebar att vi slutade som gruppvinnare i 3 grupper och dessutom helt obesegrade i gruppspelet. Det var en fantastisk prestation och visar en otrolig bredd minst sagt. Väl i A slutspelet så lyckades 1 av våra lag gå hela vägen. Efter dramatiska matcher så lyckades de vinna finalen mot ett välspelande RP Linköping. De andra 2 lagen hade tuffa matcher i slutspelet och med lite stolpe ut slutade det med förlust med minsta möjliga marginal mot Aranäs och tvärstopp mot ett Anderstorp i åttondelsfinalen.

Hela 32 spelare i just den kullen följde med från IFK. En galen bredd. Killarna ska ha en stor eloge för att de alla är med och bidrar på sin nivå och gör sitt yttersta i varje i match. En härlig inställning som de kommer ha stor nytta av senare i livet. 

/Marcus Kjellman, tränare p03.

Hallbybollen 2015
2015-01-07 12:26
Fantastiska Pojkar 03 IFK Kristianstad!

Hallbybollen 2015


Äventyret började, när IFK Pojkar 03 gick ombord på Sveriges häftigaste buss. Stolta killar och ledare på väg mot ett härligt handbollsäventyr. Nu var Hallbybollen igång…


Tre timmar senare checkade gänget in på Kulturhuset i Jönköping. Härifrån skulle vi utgå och här kom vi till att campa på luftmadrasser. Det visade sig att våra madrasser höll luften på olika bra sätt. Några med rejäla hål i, som inte gick att laga, till några med ”pyspunka”.


På Kulturhuset spenderade vi inte så mycket tid mer än när vi sov. Däremot tillbringade vi mycket tid i våra matcharenor, som vi tog oss till via de lokala bussarna. Matcherna i gruppspelet varvades mellan Elmia och KFUM hallen. Här i mellan gick vi många kilometer…


Spelet i grupperna gick bra och resulterade i att båda lagen gick till A-slutspel. En förlust respektive två vinster vardera och vår svit att gå med båda lagen till A-slutspel förblev intakt. Killarna fick äntligen spela i sina svarta matchställ där ena laget vann medan det andra gick på pumpen.


På söndagen gick grabbarna till poolparty i Rosenlundsbadet och kvällen fullbordades med en timmes bus hemma på Kulturhuset.


Slutspelsmåndag


Äntligen dags för slutspel! Ena laget fick en tuff lottning och fick ta sig an ett av Sveriges bättre P03 lag. Tyvärr blev uppgiften övermäktig och laget fick nu inrikta sig på att ingå i andra laget hejarklack tillsammans med föräldrar, ledare och inte minst Pojkar 02. Detta gäng skulle få uppleva mycket och en del spektakulära saker genom slutspelet…


Det andra IFK laget började med att spela ut en annan IFK förening ur turnering. Inte nog med det, vi slog ut båda lagen från ”lillebror IFK” i följd. (IFK Skövde) Nu gick färden i chartrad buss ner till Idrottshuset och den stora arenan för semifinal.


Här skulle ett sällan skådat drama utspela sig! IFK spelade mycket bra första femton och hade ledning med 6-4. Då börjar av okänd anledning det automatiska brandlarmet ljuda inför spelare och publik. Denna ofrivilliga paus blev inte till IFKs fördel och motståndarna tog tillfälle i akt att ta över kommandot. Nu var det klent med målproduktion och när tiden var slut stod det 7-8 till Swithiod. Nu trodde vi alla att dramat var över, men icke! Fram stegar en IFK skytt och sätter ett frikast i vänstra krysset från ett brett H9 läge. Galen glädje utbryter i IFK lägret och nu stundade sudden death. Spelet böljar fram och tillbaka, där försvaren och målvakterna hela tiden överglänste respektive anfallande lag.


Upplösningen blir tyvärr inte vad man som spelare eller ledare vill vara med om och IFK förlorar pga. "okänd anledning". Man skall ju aldrig skylla på "the men in black", men med tanke på att vi aldrig varit med om något liknande någonsin i våra egna handbollskarriärer och att resultatet blev 12 helt fantastiska spelares lidande, så kändes slutet orättvist...


Hemfärd via McDonken och rätt i bingen hemma, så var detta underbara äventyr över!


Vilket fantastiskt gäng spelare vi har i Pojkar 03 IFK Kristianstad. Vi är otroligt stolta över alla våra grabbar! Tusentals eloger till spelarna, föräldrarna, Jocke, Jonas som har gjort att vi ännu en gång fått möjlighet att uppleva detta tillsammans i riktig sann IFK anda!


#DETÄRVISOMÄRIFK, lätt Sveriges häftigaste handbollsklubb!!!


Tack för denna gång!

IFK P03 Tränarna

 
Huvudsponsorer