SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
F12 (Flickor födda 2008)

Föreläsning och pizza
 
Tid:ons 10 mars, 17:30 - 20:00
Plats:Övrig plats
Samling: Stora ingången Arenan
Aktivitetsinfo:Hej

vi har fått möjligheten att lyssna på en föreläsning om Menstruation och träning. Vi tänkte samlas i Arena entreén 17.30 för att tillsammans titta på föreläsningen i teorisalen i källaren under A-hallen. Rebecka och Anna Wremp kommar att deltaga med tjejerna. Till detta så kör vi lite pizza som vi tar från lagkassan.

"Föreläsningen är för alla som är intresserad av att lära sej om tjejer och kvinnors idrottsliga förutsättningar och möjligheter utifrån kvinnliga parametrar som mens, hormoner mm. Detta är saker som ytterst sällan tas med i de tränarutbildningar och träningslitteratur som finns och okunskapen är stor. Så missa inte denna möjlighet att lyssna och lär.

Föreläsare är Alice Andersson, skånsk elitcyklist och idrottsvetare

Bakgrunden till föreläsningen kommer från det växande intresseområdet bland idrottsvetare och idrottsutövare att kunna prestera hållbart. För att kunna prestera hållbart måste kraven som finns på dig möta dina resurser – som fysiska och mentala färdigheter, men för att kunna göra det behövs en förståelse för vilka resurser man faktiskt har.

Då idrotten traditionellt haft mannen som norm, gör detta att kunskapen om idrottande kvinnors resurser är mycket sämre än kunskapen om idrottande mäns resurser, vilket ger tjejer sämre förutsättningar för långa och framgångsrika idrottskarriärer.

Genom att samla ihop så mycket kunskap som går om kvinnlig fysiologi och träning, hoppas Alice kunna hjälpa idrottande tjejer att bättre förstå vilka resurser de har, så de båda kan prestera bättre, idrotta längre och vara friskare under tiden."

Svara senast tisdag 9/3 om ni vill vara med och om ni har några särskilda krav på vilken typ av pizza ni vill ha.

Mvh
Ledarna

<< Tillbaka

 
 
Huvudsponsorer