SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Damer A

Seriepremiär!
2020-09-24 22:36

På söndag den 27 september spelar damlaget sin första match för säsongen i division 1 södra. HK Drott står för motståndet. Matchen kommer dock att spelas inför enbart sponsorer som publik, men det går att se alla damlagets matcher på Solidsport. Priset per match är 59 kronor, men man kan också bli månadssupporter. Det kostar 99 kronor per månad och då kan man se alla lagets matcher samtidigt som man stöttar laget ekonomiskt.


Inför matchen fick vi en kort pratstund med högernian Wilma Gustafsson:


Du är ny lagkapten den här säsongen. Hur känns det? 
Det känns väldigt kul att ha fått förtroendet. Jag känner mig stolt över att få vara en del av detta lag som består av ett gött gäng tjejer med en härlig jargong. Jag ser framemot en inspirerande och lärorik säsong där jag ska försöka bära kaptensbindel på bästa sätt. I övrigt kommer min roll i laget inte att ändras så mycket, utan jag kommer fortsätta att pusha på mina medspelare och jag vill att det ska finnas en bra känsla i laget.

Hur har försäsongen varit? 
Den har varit som det berömda uttrycket ”blod, svett och tårar”, vilket har inneburit många varv på löparbanan och tunga lyft på gymmet. Där har varit perioder man ställt sig själv frågan: varför utsätter jag mig för detta? Men också varje gång man tog sig igenom ett pass vann man en kamp mot sig själv. Vi har därför byggt upp bättre självförtroende både individuellt och i laget. Jag tror inte att jag är ensam om att känna stolthet över hur pass bra alla har kämpat på. Och den känslan ska vi ta med oss in i premiären.

Vad är målsättningen den här säsongen? 
Jag gillar att vinna och det gör mitt lag också, den saken är säker iallafall...

Hur är känslan inför premiären mot HK Drott? 
Den är bra. Den är riktigt bra. Man känner att premiärnerverna börjar komma krypandes och det är detta vi har tränat för i månader. HK Drott spelade i allsvenskan förra året vilket betyder att det blir en tuff första match. Vi möttes i en träningsmatch som slutade med vinst till oss, vilket nog gör att de är extra revanschsugna. Det de inte vet är att Mattias Johansson har fler ess i rockärmen, vilket han har varit väldigt noga med att inte plocka fram innan premiären. Samtidigt har vi en bra bredd i truppen vilket jag tror kommer gynna oss denna säsong.


Nyhetsarkiv
Tung helg för damerna2022-02-21 11:06
Förlust för damlaget2021-12-20 12:43
Delade poäng i Halmstad2021-11-16 10:39
Seger i sista sekunden2020-10-26 09:56
Nästa hemmamatch2020-10-09 10:44
Seriepremiär!2020-09-24 22:36
 
Huvudsponsorer