SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Herrjuniorer

Hallbybollen 2015
2015-01-07 12:26
Fantastiska Pojkar 03 IFK Kristianstad!

Hallbybollen 2015


Äventyret började, när IFK Pojkar 03 gick ombord på Sveriges häftigaste buss. Stolta killar och ledare på väg mot ett härligt handbollsäventyr. Nu var Hallbybollen igång…


Tre timmar senare checkade gänget in på Kulturhuset i Jönköping. Härifrån skulle vi utgå och här kom vi till att campa på luftmadrasser. Det visade sig att våra madrasser höll luften på olika bra sätt. Några med rejäla hål i, som inte gick att laga, till några med ”pyspunka”.


På Kulturhuset spenderade vi inte så mycket tid mer än när vi sov. Däremot tillbringade vi mycket tid i våra matcharenor, som vi tog oss till via de lokala bussarna. Matcherna i gruppspelet varvades mellan Elmia och KFUM hallen. Här i mellan gick vi många kilometer…


Spelet i grupperna gick bra och resulterade i att båda lagen gick till A-slutspel. En förlust respektive två vinster vardera och vår svit att gå med båda lagen till A-slutspel förblev intakt. Killarna fick äntligen spela i sina svarta matchställ där ena laget vann medan det andra gick på pumpen.


På söndagen gick grabbarna till poolparty i Rosenlundsbadet och kvällen fullbordades med en timmes bus hemma på Kulturhuset.


Slutspelsmåndag


Äntligen dags för slutspel! Ena laget fick en tuff lottning och fick ta sig an ett av Sveriges bättre P03 lag. Tyvärr blev uppgiften övermäktig och laget fick nu inrikta sig på att ingå i andra laget hejarklack tillsammans med föräldrar, ledare och inte minst Pojkar 02. Detta gäng skulle få uppleva mycket och en del spektakulära saker genom slutspelet…


Det andra IFK laget började med att spela ut en annan IFK förening ur turnering. Inte nog med det, vi slog ut båda lagen från ”lillebror IFK” i följd. (IFK Skövde) Nu gick färden i chartrad buss ner till Idrottshuset och den stora arenan för semifinal.


Här skulle ett sällan skådat drama utspela sig! IFK spelade mycket bra första femton och hade ledning med 6-4. Då börjar av okänd anledning det automatiska brandlarmet ljuda inför spelare och publik. Denna ofrivilliga paus blev inte till IFKs fördel och motståndarna tog tillfälle i akt att ta över kommandot. Nu var det klent med målproduktion och när tiden var slut stod det 7-8 till Swithiod. Nu trodde vi alla att dramat var över, men icke! Fram stegar en IFK skytt och sätter ett frikast i vänstra krysset från ett brett H9 läge. Galen glädje utbryter i IFK lägret och nu stundade sudden death. Spelet böljar fram och tillbaka, där försvaren och målvakterna hela tiden överglänste respektive anfallande lag.


Upplösningen blir tyvärr inte vad man som spelare eller ledare vill vara med om och IFK förlorar pga. "okänd anledning". Man skall ju aldrig skylla på "the men in black", men med tanke på att vi aldrig varit med om något liknande någonsin i våra egna handbollskarriärer och att resultatet blev 12 helt fantastiska spelares lidande, så kändes slutet orättvist...


Hemfärd via McDonken och rätt i bingen hemma, så var detta underbara äventyr över!


Vilket fantastiskt gäng spelare vi har i Pojkar 03 IFK Kristianstad. Vi är otroligt stolta över alla våra grabbar! Tusentals eloger till spelarna, föräldrarna, Jocke, Jonas som har gjort att vi ännu en gång fått möjlighet att uppleva detta tillsammans i riktig sann IFK anda!


#DETÄRVISOMÄRIFK, lätt Sveriges häftigaste handbollsklubb!!!


Tack för denna gång!

IFK P03 Tränarna


Nyhetsarkiv
2018-05-16 15:22
Hallbybollen 20152015-01-07 12:26
 
Huvudsponsorer