SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Damer A

Bli medlem i IFK Kristianstad
BLI MEDLEM
Välkommen till IFK Kristianstad Damlag
 
Johan Ekengren förstärker damernas ledarstab
2022-06-08 16:23

Sedan 2013 har Johan Ekengren jobbat nära IFK Kristianstads herrlag, men nästa säsong kommer han att ingå även i damlagets ledarstab. Johan har ett gediget CV som idrottspsykologisk rådgivare, men är kanske mest känd för att ha jobbat med det svenska herrlandslaget de senaste åren.

 

Mattias Johansson:
"Det här är ett otroligt styrkebesked från föreningens sida. Som tjej i vår förening finns det stödfunktioner som få elitklubbar i landet kan erbjuda. Nanne Olsson (fystränare), Mikael Salomonsson (målvaktstränare), Frida Tegstedt (assisterande tränare), Sofie Stjernberg (fysioterapeut) och nu alltså även Johan Ekengren som idrottspsykolog. Alla med erfarenhet från yttersta eliten och med regelbundna uppdrag för Svenska Handbollsförbundet. Nu ska vi som ledarteam hjälpas åt att göra allt vi kan för att utveckla tjejerna, både som individer och som lag."

Trio förstärker damerna
2022-05-19 20:35

Damtruppen kommer till nästa säsong förstärkas utav Lovisa Holmgren (född 2003), Julia Berglund (född 2002) och Naomi Olguin Jönsson (född 2003). De kommer alla tre från Kristianstad HK.

 

Mattias Johansson:
"Först och främst ska man komma ihåg att det är väldigt tufft att ta plats i ett SHE-lag, för regionen är det därför bra att vi samarbetar med Kristianstad HK. Förhoppningsvis kan de utveckla så pass mycket hos oss att de kan ta en plats hos dem om något år. Lovisa är en spelskicklig niometersspelare med sin spetskompetens i samarbetet med mittsex och som jag hoppas kommer ta stora steg under den här säsongen. Julia har haft mycket oflyt med skador de senaste säsongerna och har av den anledningen inte lyckats nå sin fulla potential, nu hoppas vi att hon kan få vara skadefri och därför få en ärlig chans till utveckling. Naomi är en ambitiös målvakt vars uteckling blir kul att följa under Mikael Salomonssons vingar, tillsammans med Felicia kommer hon att bilda ett riktigt bra målvaktspar."

Välkommen till IFK Kristianstad Donia Osman
2022-05-10 11:00

Donia Osman är född 2002 och tillhörde en framgångsrik kull från HK Malmö tillsammans med bl.a. Hanna Popaja (numera Lugi). Nu har Donia bestämt sig för att fortsätta sin handbollskarriär i IFK Kristianstad fr.o.m kommande säsong.

 

Mattias Johansson:
"När Cajsa Mattisson meddelade att hon ska åka till USA för att studera, kunde jag inte drömma om att vi skulle kunna hitta en så här bra ersättare. Även fast Donia haft en tuff säsong med en bruten tumme som höll henne borta från spel länge, så har hon visat att hon i sina bästa stunder håller en väldigt hög klass. Med sitt engagemang och sin drivkraft så tror jag inte att division 1 södra är hennes slutstation, nu återstår det att se om det blir högre divisioner i orange tröja eller i någon annan tröjfärg. Jag ser väldigt mycket fram emot att få börja arbeta tillsammans med Donia."

 

Donia Osman:

"Jag kände att det var dags för ett miljöombyte och samtidigt dags att ta ett ytterligare kliv i min karriär för att se vad jag kan åstadkomma som handbollspelare. Det är tydliga mål i Kristianstad och jag kommer vara omringad av driva medspelare & en bra tränare och därför tror jag Kristianstad är ett val åt rätt riktning."

Välkommen till IFK Kristianstad Rebecka Cica
2022-05-04 10:59

Ända sedan Kajsa Holck-Clausen skadade sig och hennes ersättare under våren, Hilda Lööf , valde att skriva på för det allsvenska laget OV Helsingborg så har man letat efter en V9 till kommande säsong. Jakten är äntligen över. Rebecka Cica kommer senast från HK Malmö, men bor och studerar numera i Karlskrona. Hon är född 1999 och har Dalhems IF som moderklubb.

 

Mattias Johansson:
"När vi vann division 2 för några år sedan var Rebecka seriens bästa spelare och alla väntade på vilket elitlag hon skulle skriva på för, men istället blev det en timeout som varade i två säsonger. Jag har sett henne under den här säsongen och hon har bara blivit bättre ju längre tiden gått. Hon är fortfarande långt ifrån att nå sin fulla potenial som handbollsspelare, så därför är det otroligt roligt att hon valde att ge sin handboll en andra chans här hos oss. Med sitt sätt att spela handboll kommer hon passa in perfekt i vårt gäng."

 

Rebecka Cica:
"Jag är oehört glad och tacksam över att ha fått denna chansen och ser framemot att få utvecklas som handbollsspelare i just Kristianstad. Det finns ett tydligt mål i laget och det var det som lockade mig hit. Tjejerna i laget är helt underbara och jag är riktigt taggad på att se vad kommande säsong har att erbjuda."

Damlaget är klara för gruppspel i ATG Svenska cupen
2022-05-03 22:10

Mattias Johansson:
"Ja, man får gnugga sig i ögonen när man ser resultatet eftersom det ju ser ut som ett halvtidsresultat. Ambitionen idag var att inte att fokusera på att spela ännu bättre försvarsspel utan snarare att minska antalet tekniska fel. Men istället blev det precis tvärtom med fantastiskt försvarsspel fast ungefär lika många fel. Nu njuter vi av att kvalificerat oss för gruppspelet, nu blir det en ännu roligare sommar."

 

IFK Kristianstad-Växjö HF 14-12 (5-7)
Thea Hansson 3, Fanny Lindh 3, Frida Tegstedt 3, Oline Jönsjö 1, Linnea Berglund 1, Wilma Gustafsson 1, Julia Isberg 1, Hedda Källström 1

 

Gruppspelet i ATG Svenska Cupen innehåller 30 lag och genomförs v.33-35.

BLI MEDLEM
Spelade matcher
Sön 17/3 16:00
29 - 17
Ons 6/3 19:00
20 - 28
Lör 2/3 14:00
26 - 21
Sön 25/2 13:00
24 - 32
Sön 18/2 13:00
26 - 23
Sön 11/2 15:00
25 - 23
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Det finns inga nyheter..
 
Huvudsponsorer