SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Damer A

Bli medlem i IFK Kristianstad
BLI MEDLEM
Välkommen till IFK Kristianstad Damlag

Sandra Persson flyttas upp!
2021-03-31 21:52

Sandra är född 2001 och har Näsby som moderklubb. Redan  när damerna vann division 2 under säsongen 2018/2019 gjorde Sandra A-lagsdebut. När Hedda Jansson valt att flytta till Karlskrona och Julia Holck-Clausen väljer att fokusera på studier så hämtas alltså ersättaren från de egna leden och klubbens utvecklingslag.

 

Mattias Johansson:
”Till skillnad från många andra av våra spelare som under den här säsongen haft en ofrivillig paus från handbollen, så har Sandra haft en frivillig paus då hon tidigt signalerade att hon ville tillbringa vinterhalvåret i norra delen av landet. Att hon kommer hem igen och vill spela handboll med damerna gör mig oerhört glad. Det är en tjej med stor utvecklingspotential och kommer passa perfekt in i gruppen ur ett socialt perspektiv”

 

Sandra Persson:
"Jag är väldigt glad och tacksam att jag fått denna chansen att få hoppa upp ett steg och spela med damerna. Det är ett oerhört skickligt och härligt lag, jag ser fram emot att se min egen och lagets utveckling den kommande säsongen."

Välkommen tillbaka, Cajsa Schuster
2021-03-24 18:19

När damlaget startade sin resa uppåt i seriesystemet under säsongen 2017/2018 var linjespelaren Cajsa Schuster en viktig pusselbit. Tyvärr tvingades hon att sluta pga skada. Nu är hon tillbaka i laget, fast som assisterande tränare under säsongen 2021/2022.
Cajsa kommer från en välkänd handbollsfamilj där lillebror Emil spelar i Vinslövs HK, pappa Bengt-Arne har många säsonger i IFK Kristianstads herrlag och mormor Ulla är en orange legend. Innan Cajsa kom till IFK Kristianstad som spelare har hon spelat i bl.a. Kristianstad HK och Team Eslöv.

 

Mattias Johansson:
"Vi har haft en bra kontinuitet på ledarsidan med Caroline Räihä, men nu känner hon att hon vill minska på sitt engagemang. Som tur är kommer vi få behålla henne i någon form. Frida Tegstedt fortsätter i rollen som assisterande men som nybliven mamma så blir det svårt att veta i vilken utsträckning hon kommer kunna vara med. Därför kände jag att vi behövde utöka staben med en person och vi hade tur som fick napp på namnet vi hade överst på listan. Det är oerhört kul att Cajsa återvänder till laget och hon kommer bli en viktig pusselbit även denna gång."

 

Cajsa Schuster:
"Det var roligt att bli tillfrågad! Spännande med en ny utmaning och att vara i en för mig ny roll inom handbollen. Några av spelarna och ledarna känner jag sedan tidigare, men också kul med nya ansikten. Jag ser framemot nästa säsong!"

Nanne Olsson förstärker damlaget
2021-03-24 16:00

Nanne har funnits med i bakgrunden kring herrlaget flera säsonger då han ansvarat för fystesterna som genomförts i Karlskrona på somrarna. Han var under flera år fysansvarig på Svenska Handbollsförbundet och arbetade nära både herr- och damlandslaget. Dessutom jobbar han med ungdoms- och juniorlandslagen med tester & utbildning i samband med förbundets lägerverksamhet.


Barnen Anna, Maria & Markus är välkända namn i handbollskretsar där alla tre fått dra på sig landslagströjan. Alla tre har dessutom representerat IFK Kristianstad vid olika tillfällen Maria hoppade in i damlaget under en försäsongsmatch i Lund för ett par år sedan, Anna spelade i damlaget förra säsongen och Markus är som bekant inne på sin andra sejour i klubben just nu.


Nannes uppdrag kommer dels att bestå av att ansvara för damlagets fysträning, men han kommer också ansvara för ungdomslagens utbildning på gymmet.

Träning från tjej till kvinna - ett projekt med RF SISU Skåne
2021-03-11 15:54

IFK Kristianstad har ca 120 tjejer i åldern 12 till 25 som tränas & coachas av ca 30 ledare. Under onsdagskvällen inleddes ett projekt som startats i samarbete med RF SISU Skåne.

Tjejerna och ledarna fick lyssna på när föreläsaren Alice Andersson, skånsk elitcyklist och idrottsvetare, presenterade kunskap & forskning om kvinnlig fysiologi kopplat till träning & prestation.
Nästa steg är att tjejerna kommer fortsätta jobba vidare lagvis utifrån vad de fick lära sig under kvällen.


Föreningen hoppas med projektet kunna skapa ett klimat som ska hjälpa de idrottande tjejerna att bättre förstå vilka resurser de har - så att de kan prestera bättre, idrotta längre och vara friskare under tiden.


Nyligen gick SOK ut med nyheten att de satsar på forskning inom ämnet. Läs mer om det här.

Välkommen till IFK Kristianstad Felicia Johansen
2021-03-01 11:01
Målvakten Felicia Johansen blir fr.o.m säsongen 2021/2022 en IFK Kristianstad-spelare. Hon är född 2000 och fostrad i H65 Höör. Dock har hon haft time-out från handboll under säsongen 2020/2021, men innan dess var hon tredjemålvakt i SHE-laget och gjorde en del inhopp i Sveriges högsta liga. När U20-landslaget skulle samlas för ett sista läger på Bosön förra våren så var Felicia uttagen som en av tre målvakter, men pga pandemin blev lägret inställt. 

Mattias Johansson:
"Det här är en lösning som vi är mer än nöjda med. Jag följde Felicia på nära håll under mina två första säsonger i H65. Det är inte lätt att slå sig in i det laget med två väldigt bra målvakter framför sig, men när Felicia fick chansen så gjorde hon det verkligen bra. Efter att ha haft en paus från handbollen så upplever jag henne som riktigt taggad på att komma igång igen. Hos oss får hon dessutom chansen att fortsätta arbeta med den duktiga målvaktstränaren Mikael Salomonsson. Felicia passar perfekt in i lagets åldersstruktur och är en social tjej, så hon kommer bli en i gänget väldigt snabbt."

Felicia Johansen
"Jag blev väldigt positivt överraskad när Mattias hörde av sig. Eftersom jag egentligen hade valt att ta en paus, blev jag förvånad över hur starkt mitt sug för en comeback i handbollen var, och det bekräftade att IFK var rätt val. IFK känns som en intressant och spännande klubb. Jag har redan spenderat lite tid med tjejerna och de verkar verkligen vara ett gött gäng och ska bli superkul att få spela med dem. Ser även fram emot att lära mig av Mattias. Ett stort plus var också att jag får fortsätta jobba tillsammans med Mikael Salomonsson. Jag är superpeppad på att komma igång igen och spela kommande säsong!"
BLI MEDLEM
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
IFK Kristianstad, 07/09 16:32 
IFK Kristianstad, 19/03 09:04 
IFK Kristianstad, 13/01 11:16 
IFK Kristianstad, 09/09 10:25 
IFK Kristianstad, 28/08 16:58 
 
Huvudsponsorer