IFK Kristianstad Ungdom

Välkommen till Sveriges häftigaste handbollsförening!

IFK Kristianstad har en anrik historia och inom föreningen utvecklas det kontinuerligt fram duktiga och framgångsrika idrottsutövare. Klubben bildades 1899 av läroverkseleven Adolf Johnsson från Broby. Klubben har under årens lopp tagit 5 SM guld, varav det senaste var under 2018.

Idag har klubben 600 spelande ungdomar och dessa tränas av 90 stycken tränare. Ungdomslagen håller mest till i idrottshallar runt om i Kristianstad kommun. Här tränar lagen från måndag till fredag och på lördagar och söndagar är det fullt med matcher i hallen.

På ungdomssidan har vi lag från Herr- och Dam-juniorer till handbollsskolan som i år är från födda 12/13.

Vill du bli medlem i IFK Kristianstad? Klicka på symbolen "Bli medlem" uppe till höger.

Medlemsavgifter 2018/2019
Stödmedlem:400:-
Familjemedlem: 700:-
Aktiva: 300:-

Träningsavgifter
A-ungdom(02/03)/Junior/IF/Damlag   1500:-
04/05/06/07 700:-
08/09/10/11 600:-
Handbollsskolan 12/13 300:-
Bollibumpa 200:-

IFKs Dam-lag klara för Div-1
2019-03-11 10:12
Igår blev det klart att IFK för första gången någonsin kommer ha ett dam-lag i div-1.

Efter en rafflande och spännande match mot H65s farmarlag H65 Gordies tog laget en poäng med sig. Det var precis det IFK-tjejerna behövde, endast ett poäng för seriesegern. En på pappret enkel uppgift mot bottenlaget H65  Gordies, dock visade sig detta bli tuffare än många räknat med. H65 harde plockat ner bland annat Tilda Winberg och Jannike Wiberg från elitserielaget för att försöka rädda sitt lag från nedflyttning. H65 spelade en mycket bättre handboll än tidigare, samtidigt som IFK  periodvis spelade ett krampaktigt spel men, med fina räddningar av målvakten Cornelia Blad som höll IFK kvar i matchen.  Trots underläge i hela andra halvlek kämpar sig IFK-tjejerna tillbaka i  matchen igen och lyckas kvittera i slutminuterna.

IFK har i det stora hela dominerat div 2 med många säkra segrar. Några plumpar har det dock blivit i protokollet, så därför har Lugis farmalag LIGU jagat IFK poängmässigt under säsongen. Men i och med gårdagens lika-match kan laget nu äntligen slappna av och njuta som seriesegrare.

Stort grattis till alla tjejer och ledare som slitit hård för detta under säsongen.
Följ våra u-elit & ungdomslag på Solid Sport
2019-03-04 13:36

Nu har du chansen att följa alla våra ungdomslags matcher via Solid Sport.

Vi har i IFK Kristianstad startat vår egen kanal i Solid Sport. https://solidsport.com/ifkkristianstad

Varje lag sin egen kanal där ni kan se matchererna för 29kr/st eller bli månadssupporter och se allt för 50kr/månad

Föreningsdagar 6-10/3 på INTERSPORT Härlöv
2019-02-28 14:06
Den 6-10 mars ger vi alla medlemmar 25% på allt i butiken!

Riksläger för 02/03
2019-02-11 14:26

I Halmstad den 13-16 april genomförs Riksläger 1 för spelare födda 2003 och Riksläger 3 för spelare födda 2002.

Uttagna spelare i IFK är

F02:

Johanna Gunnarsson, Selma Jönsson

P02:

Albin Lindqvist Pihl

P03:

Hugo Rydberg, Simon Sommer, Melker Trobäck-Nilsson, Liam Kjellman, William Andersson, Herman Josefsson, Isak Larsson, Albin Leyman-Nilsson.

Uttagna flickor 03 till Riksläger 1 >>
Uttagna pojkar 03 till Riksläger 1 >>
Uttagna flickor 02 till Riksläger 3 >>
Uttagna pojkar 02 till Riksläger 3 >>

Till dig som inte blivit uttagen
Ge inte upp! Drömmer du om att spela i landslaget men har inte blivit uttagen till Rikslägret? Ge inte upp - kämpa på med din träning! Alla spelare utvecklas olika och i olika takt och många spelare som inte kallas till Riksläger kommer ändå in senare i Svenska Handbollförbundets landslagsverksamhet.

Om Riksläger
Svenska Handbollförbundets (SHF) Riksläger ingår som ett led i SHF:s spelarutbildning mot ungdomslandslagen. Lägren arrangeras årligen under fyra dagar i mars/april och i juli/augusti. På vårlägret deltar cirka 180 spelare och på sommarlägret cirka 130 stycken. Spelarna fyller 16 år det år de blir uttagna till sitt första Riksläger. Här kan du läsa mer om våra Riksläger >>

Ludvig är en God Kamrat
2019-02-07 13:42

Det är dags att ge ut titeln ”God Kamrat” för tredje gången den här säsongen och denna gången går det till Ludvig Svanström från vårt lag med pojkar födda 2006.

I helgen var det fotbollsturnering i Kristianstad Arena och jag hade bestämt träff med Ludvig. Han kom lite små svettig efter den senaste matchen som de tyvärr hade förlorat. Första frågan var självklart vilken sport han tyckte var roligast.

Han var väldigt snabb med att svara handboll. Jag frågade varför, då var han ännu snabbare med att säga att spelet är mycket snabbare och att han tyckte han var lite bättre på handboll än fotboll.

Sen kom vi in på vilka av hans egenskaper som gjorde honom till en god kamrat. Han sa att det var att han alltid är positiv på planen och peppar de som behöver peppas. För att bli en ännu bättre kamrat så ville han bli bättre på att få alla att se sig sedda.

Han är en snäll och rolig kille som vill att alla skall vara med och som alltid kämpar, hjälper andra, peppar och stöttar sina lagkamrater ” – Lagkamraterna i P06

Han stöttar, tappar inte humöret och fortsätter alltid kämpa” – Lagkamraten Robin

En trevlig prick som oftast har glimten i ögat och oftast sätter laget före jaget ” – Ledarna i P06

God Kamrat är ett projekt som IFK Kristianstad har tillsammans med Länsförsäkringar Göinge Kristianstad för att lyfta fram kamratskap och goda föredömen i föreningen.

F13 (Flickor 05), 19/03 06:12
P10 (Pojkar 08), 17/03 14:35