F10 (Flickor 08-09)
Välkommna till Flickor 08/09 IFK Kristianstad

God Jul & Gott Nytt År!
2018-12-21 11:52
De 22 tjejer (utav 33) som hade möjlighet att delta på vår avslutningsträning i arenan. Vilma och Hanna syns oxå längst bak.

Jaha då var ännu en termin slut för IFKs fantastiska flickor 08/09 lag. Vi avslutade med att köra lite lekar igår kväll på årets sista träning följt av en god fika. Lekarna hade Hanna och Vilma satt ihop och det blev verkligen lyckat. Alla kämpade hårt och det skrattades väldigt mycket. Underbart att se alla glada tjejer. Den goda fikan hade Malin (Agnes & Olivias mamma) fixat och den var väldigt uppskattad. Tack Malin!

Hösten har varit väldigt rolig. Tjejerna har verkligen tagit stora kliv i sin utveckling. Det har ju varit ett stort steg att ta för 08:orna att kliva in och spela på stor plan men det ser bättre och bättre ut för varje sammandrag. På förra sammandraget den 8/12 så såg det ju till och med väldigt bra ut stundtals. 09:orna ångar på med två lag i minihandbollen och de utvecklas också väldigt fint. Nästan alla våra nytillskott har ju nu också hunnit med att spela match, vilket de klarat av galant, så det känns bra.

Nu tar vi lite julledigt och sen ses vi igen tisdag vecka 2 då träningen drar igång igen.

God Jul och Gott Nytt År!

Hälsningar /Ledarna F08/09

Träning torsdag 13/9 i Tollarp.
2018-09-07 14:49

Hej!

Nu har vi fått en av våra förlorade torsdagstider i arenan ersatt med en träningstid i Tollarps Sporthall. Det gäller nu på torsdag 13/9 då vi tränar mellan 18 - 19 i Tollarp. Kalendern här på lagsidan är uppdaterad.

Trevlig helg!

Torsdagstider som försvinner.
2018-09-06 08:20

Hej alla,

Vår nya träningstid på torsdagar i arenan E1 mellan 18:00 - 19:30 har en nackdel fick jag erfara. Alla lag som har träningstid i arenan får ibland se sin tid övertrumfad av olika evenemang som äger rum i arenan. Jag fick häromdagen mail från IFK att följande torsdagar kommer vi inte att ha tillgång till vår träningstid i arenan.

Torsdag: 13/9, 4/10, 11/10, 22/11, 29/11, 31/1, 14/2, 14/3

Jag har plockat bort dessa tider i vår kalender. Har också mailat IFK och bett dem ordna ersättningstider till oss i någon annan hall. Det är på gång, IFK har mailat kommunen och bett dem se över möjligheterna för ersättningstider. Så fort jag vet mer, angående dessa datum, kommer jag att informera här på lagsidan om vad som gäller.

Ändring av träningstid!
2018-08-30 07:17

Hej alla!

Då vi har varit lite missnöjda med vår träningstid på onsdagar så har vi nu fått en ny träningstid. Främst följande tre orsaker har föranlett denna önskan om förändring:

1. Svårt för alla inblandade att hinna i tid till onsdagsträningen i Vä.

2. Inte optimalt att träna två dagar i rak följd.

3. Våra 08:or är fanbärare på A-lagets matcher denna säsongen och många av de matcherna ligger på onsdagar.

Vår nya träningstid, som alltså ersätter onsdagsträningen, är på torsdagar mellan klockan 18:00 - 19:30. Träningen kommer att ledas av Hanna Gustafsson. Den nya tiden är förlagd i Arenan hall E1. Denna tiden är tillgänglig för oss åtminstone hela hösten. Förhoppningsvis även till våren, men det står just nu skrivet i stjärnorna hur det blir med det. Vi kommer alltså att under hösten träna enligt följande:

Tisdagar mellan 17:30 – 19:00 i Slättängsskolans idrottshall.

Torsdagar mellan 18:00 – 19:30 i Kristianstads Arena E1.

Kalendern här på lagsidan är uppdaterad med de nya tiderna. Ett tips är att gå in på kalendern med er smart phone och välja prenumerera på kalendern. Då läggs alla våra aktiviteter in i er telefons kalender automatiskt. Mycket praktiskt! :-)

Vi inser att denna sena ändring kanske ställer till det för en del, men vi tror och hoppas att det blir bättre för de allra flesta. Hör gärna av er om ni har frågor och funderingar.

Vi ses i Slättängshallen på tisdag (4/9) kl. 17:15 då vi kör en lättare premiärträning enligt informationen i föregående nyhetsinlägg här på lagsidan. Första torsdagträningen blir torsdagen den 13/9. Preliminärt kommer vi att hålla ett föräldramöte under tiden tjejerna tränar torsdagen den 20/9. Men mer info och definitivt besked om detta kommer när vi närmar oss det datumet.

Ha det gott!

Säsongsstart 2018/2019.
2018-08-22 15:22

Hej alla!

Nu är det snart dags att starta den nya säsongen. Hoppas att ni alla är taggade och sugna på att komma igång med handbollen igen. Vi kommer denna säsongen att träna enligt följande:

Tisdagar mellan 17:30 – 19:00 i Slättängsskolans idrottshall.

Onsdagar mellan 17:00 – 18:00 i Väskolans idrottshall.

Dessvärre har Linnea Larsson pga av tidsbrist varit tvungen att kliva av och hon kommer inte att vara med på våra träningar kommande säsong. Tråkigt att vi mister Linnea men vi tackar henne för den tid hon gett oss. Hanna kommer dock att fortsätta och vi är givetvis väldigt glada för det. Hanna kommer att ansvara för onsdagsträningarna med oss andra som hjälpredor såklart.

Vi kommer att ha ett föräldramöte nu i början av säsongen, typ ett par veckor efter första träningen. Vi kommer för enkelhetens skull att hålla det i samband med att tjejerna tränar.

Träningen drar igång tisdagen den 4/9 kl. 17:15. Vi kommer då att ha en liten mjukstart med en 45 minuters träning ca. Sen kl. 18:00 kommer Mia som är ansvarig för inmarschen på A lagets matcher. Hon kommer att informera både flickor och föräldrar (de som är intresserade att vara fanbärare) ang. inmarschen.

Första veckan och andra veckan som vi tränar, alltså v.36 och v.37, så tränar vi endast på tisdagen. Sen från och med vecka 38 så tränar vi både tisdag och onsdag. Kalendern här på hemsidan är uppdaterad med höstens träningar. Anledningen till att det bara blir tisdagsträning de två första veckorna är att våra 08:or är fanbärare för första gången onsdagen i vecka 36 och att vi alla är inbjudna till en föreläsning med Johan Fallby på onsdagen i v.37.

Vi ses tisdagen den 4/9. Ha det jättebra till dess!

Mvh /Patrik